Seizoensproducten

Betrokken. Eerlijk. Vers

Eigen oogst

Alles wat je aanschaft bij Kersenmeisje komt uit eigen gaard. Met veel plezier geteeld en met liefde geoogst. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om ook onze b-keuze te verwerken tot een aantrekkelijk product. Liefst op een manier met sociale impact.

Kersenfamilie

Wij zijn de derde generatie van de familie Vreeswijk die onderneemt op een schitterende plek in ’t Goy (Gemeente Houten). Het bedrijf is opgericht door mijn grootvader, waarna het in de zestiger jaren is overgegaan naar mijn ouders. Zij hebben het opgebouwd tot wat het nu is. Medio 2020 hebben wij het overgenomen om het voort te zetten onder de naam ‘Kersenmeisje’. Met producten uit onze eigen gaard, met liefde geteeld en geoogst voor de mensen uit de buurt.

Producten

Natuurlijk heeft het Kersenmeisje vooral héél véél kersen. Wel 23 soorten uit onze kas én van onze boomgaard. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Van sappige peren en pruimen tot kakelverse eieren en kraakverse walnoten. En van jam, sappen en kersenbier tot het zoetste ‘bijproduct’ van onze boomgaard: honing. Stuk voor stuk eerlijke en vooral erg lekkere producten!

Trots

We zijn trots dat we de traditie voort kunnen zetten op deze mooie plek in de Krommerijnstreek. Wat door Opa Vreeswijk aan de Wickenburghseweg 7 is opgebouwd en is uitgebouwd door Cor & Bep, proberen wij verder vorm te geven op een manier die past bij deze tijd. Kleinschalig, voor de lokale markt. Met respect voor onze omgeving. Sociaal en maatschappelijk betrokken. Voor de generaties die na ons komen.

Winst

Een eerlijk en vooral lekker product aanbieden aan de mensen uit onze buurt. Lokaal fruit bereikbaar maken op een laagdrempelige manier. Zonder gedoe en met zo min mogelijk verspilling. Om een goed rendement te behalen; sociaal, maatschappelijk én financieel.
Niet alleen met winst voor ons, maar profijt voor iedereen die ons helpt en producten bij ons afneemt. Omdat wij geloven dat dat kan.

De drijvende krachten achter ‘Kersenmeisje’

Cor Vreeswijk

De man die het bedrijf heeft opgebouwd en gemaakt tot wat het nu is nadat zijn vader en onze opa het heeft opgericht…

Richard van Leeuwen

De altijd vriendelijke en super handige reus in de branding. Van alle markten thuis. Maakt wat het Kersenmeisje verzint. Heeft energie voor 10 en laat het nooit afweten.

Yvonne van Leeuwen - Vreeswijk

Het creatieve brein achter ‘Kersenmeisje’. Werkt graag mee tijdens de oogst. Verzinster van alle plannen (die vaak worden gedelegeerd vanwege het ontbreken van écht handige handen).